Direct naar
    Nieuws

    Cyclobility en Down2Earth bundelen krachten voor een duurzame toekomst in fietsleasing

    Cyclobility, een vooraanstaande Belgische aanbieder van fietsleasing voor bedrijven, versterkt haar positie in de markt door een strategische samenwerking met Down2Earth Capital II (D2E). Deze samenwerking, die een nieuwe fase inluidt voor Cyclobility, onderstreept het belang van duurzame mobiliteit en kwaliteitsdienstverlening. Het management team blijft aan boord en herinvesteert significant in het bedrijf.

    Opgericht in 2016 door Andries Aumann, streeft Cyclobility ernaar om het gebruik van de fiets in het dagelijkse woon-werkverkeer te stimuleren en werkgevers te ontzorgen bij het aanbieden van fietsleasingopties. Met een snel groeiend klantenbestand en een uitgebreid assortiment hoogwaardige merken, heeft Cyclobility een stevige positie verworven in de Belgische fietsleasingmarkt. Het bedrijf beheert momenteel zes eigen fysieke winkels, gevestigd in Gent, Roeselare, Aalst, Sint-Niklaas, Kluisbergen en Lier, waar ook particuliere klanten terecht kunnen. Deze fysieke winkels samen met de mobiele servicecentra garanderen snel en kwalitatief onderhoud voor alle klanten, zowel in de winkels als op locatie bij de klant zelf. Naast het netwerk aan eigen fysieke winkels, heeft Cyclobility een uitgebouwd netwerk van externe fietswinkels.

    CEO Andries Aumann, bijgestaan door het fusie- en overname-expertteam van Kumulus, benadrukt het belang van kwaliteitsdienstverlening als hoeksteen van het bedrijf. “Onze schaalbare IT-infrastructuur in combinatie met ons interne onderhoudsteam stelt ons in staat om werkgevers, typisch de HR dienst binnen een bedrijf, en hun werknemers te ontzorgen en tevreden te stellen. We geloven sterk in de groei van fietsleasing als onderdeel van werknemersvoordelen en zijn vastbesloten om meer mensen op de fiets te krijgen. We zijn dan ook erg verheugd en enthousiast om met D2E een sterke partner aan boord te halen om deze doelstelling te realiseren. Graag bedanken we ook onze uittredende  financiële partners Regenero Impact Fund (fonds van Degroof Petercam dat investeert in Europese bedrijven die de overgang naar een regeneratieve economie bevorderen ) , Trividend en Change-Credal voor de ondersteuning van afgelopen jaren” voegt hij toe. 

    De toetreding van Down2Earth Capital II vertegenwoordigt een nieuwe fase in de groei van Cyclobility. Alain Keppens van D2E benadrukt het potentieel van Cyclobility's unieke bedrijfsmodel en het ondernemerschap van het managementteam. "Het uniek business model van Cyclobility leidt tot een superieure servicegraad en klantentevredenheid.  We zijn dan ook erg onder de indruk van Cyclobility's visie en ondernemerschap en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking om hun groeidoelstellingen samen te verwezenlijken."

    Over Cyclobility

    Cyclobility biedt een efficiënte oplossing voor woon-werkverkeer door het leasen en verkopen van kwalitatieve (elektrische) fietsen. Dit via 6 eigen winkels, evenals via een uitgebouwd netwerk van externe fietswinkels. Contacteer Andries Aumann (+32 483 25 60 18) voor meer informatie.

    Over Down2Earth Capital

    Down2Earth Capital is een onafhankelijk private equity fonds, opgericht in 2013, met als focus kleine en middelgrote transacties in België. D2E Capital combineert een jarenlange en succesvolle ervaring in private equity met industriële expertise op topniveau. Voor meer informatie: www.d2e.be of contacteer Alain Keppens (+32 495 59 72 64).

    Andries Aumann
    Auteur: Andries Aumann

    Andries is de oprichter van Cyclobility en fietslease expert. Het is een gedreven ondernemer met een passie voor fietsen. Hij heeft tien jaar ervaring in de “outdoor industry” en was sales manager bij Bubble Post, een duurzaam, ecologisch en economisch alternatief binnen de distributiesector. Het is geen toeval dat Cyclobility met diezelfde waarden in het achterhoofd is opgericht. Andries steekt zijn tonnen energie het liefst in maatschappelijk relevante projecten. Wanneer Andries niet op zijn bureau te vinden is zit hij zeker op de koersfiets of speed pedelec!


    Connecteer op LinkedIn.